Hoe verloopt een asbest controle woning?

Voor een asbest controle woning kan je beroep doen op het Asbestbureau.

Het resultaat is een asbestattest of asbest inventaris dat aangeeft welke materialen of gebouwonderdelen asbest bevatten. En ook hoe je het veilig kan beheren of verwijderen.

Een gecertificeerde ovam asbestdeskundige van het Asbestbureau kan een asbest controle woning uitvoeren. Zo een asbest controle woning is een gebouwinspectie ter plaatse waarbij de deskundige de regels van het standaard inspectieprotocol van de Ovam gebruikt. Vervolgens zal de deskundige de vaststellingen rapporteren via een webtoepassing van de OVAM. Op basis hiervan zal de OVAM een geldig asbestattest afleveren.

asbestcontrole-woning

Een asbest controle woning kan twee soorten onderzoek omvatten.
Ofwel een destructieve inspectie waarbij men verder gaat dan enkel hetgeen men met het blote oog kan zien en ook onderliggende asbest gaat opsporen door bepaalde zaken open te leggen. Ofwel een niet-destructieve asbest controle woning waarbij men enkel de visuele zaken inventariseert en niks onderliggend gaat bloot leggen. De verplichte asbest controle woning bij verkoop is een niet-destructieve inspectie. Men gaat dus enkel verder gaan op de zichtbare materialen en gebouw onderdelen zonder destructief te zijn.

Plaats aanvraag

Ik ga mijn woning of gebouw verkopen en heb een asbestattest voor verkoop nodig. Of ik heb een generiek asbestattest nodig.
Ik wens een asbestinventaris als werkgever of voor mijn bouwproject.
 
Type eigendom
Contactgegevens
Inspectieadres